Muhteşem İstanbul, Dice Kayek'çe / Magnificent Istanbul by Dice Kayek

25 Ağustos Çarşamba günü ITU Taşkışla Kampüsü’nde defileler ile başlangıcını yapan İstanbul Moda Haftası aynı günün akşamı İstanbul Modern Müzesi’nde açılış kokteyli gerçekleşen Dice Kayek "Istanbul Contrast" adlı sergi ile de diğer bir etkinliğine imza attı. 19 Eylül 2010 tarihine kadar gezilebilecek olan sergi, Dice Kayek markasının yaratıcıları Ece ve Ayşe Ege’nin İstanbul’u simgeleyen tasarımlarını bir araya getiriyor. Ama öyle güzel, estetik ve büyüleyici bir şekilde bir araya getiriyor ki hayran bırakıyor kendisine. Hâlen devam eden Hüseyin Çağlayan sergisine kıyasla daha kısıtlı bir alanda ve küçük ölçekli olmasına rağmen bence etkisi Çağlayan’ınınki veya belki de ondan daha fazla bir şekilde hissediliyor. Uzun ve dar siyah bir koridorda çapraz olarak yerleştirilmiş eserlerin her biri kendisini bir kez daha dönüp baktırıyor.
Dünya üzerinde geçmiş ve bugünün en çarpıcı biçimde harmanlandığı şehirlerden biri olan İstanbul’un görkemli tarihinin yeni yüzünün Dice Kayek bakışıyla ters açıdan yorumlandığı sergide Ece ve Ayşe Ege kardeşler, İstanbul’daki karşıtlıkların yarattığı değeri 26 farklı tasarımla ortaya koyarken, her bir giysi kentin farklı bir yüzünü simgeliyor. Bu kapsamda Dolmabahçe Sarayı Kış Bahçesi’nin büyülü güzelliği, dantellerle bezenmiş bir kıyafette; Galata Köprüsü’nün ferforjeleri metal parçalarla işlenmiş bir başka siluette; Boğaziçi’nin ışıltılı büyüsü pırıl pırıl taş işlemelerde; Ayasofya’nın yüzyıllık ihtişamı kendisi gibi sağlam, büyük ve yere basan taşlarda yeniden hayat buluyor...
On August, 25th Wednesday Istanbul Fashion Week, which made its start with fashion show at Istanbul Technical University Taskisla Campus, in the evening of the same day at Istanbul Modern, put its signature under an another occasion with the opening ceremony of Dice Kayek "Istanbul Contrast" exhibition. The exhibition which can be visited till September, 19th 2010 are gathering together Ece and Ayse Ege’s (whose are the creators of Dice Kayek’s brand) designer garments which symbolize Istanbul. It gathers them in such a beautiful, aesthetic and fascinating that it makes you adore them. Even the exhibition taking place in a much smaller area and with a smaller scale when you compare it with the on-going “Hussein Chalayan: 1994-2010” exhibition, Dice Kayek one’s effect is being felt as much as Hussein’s or maybe much more impressive than it. Every single garment which are being presented in a diagonal order through a long and narrow black hall are making you to turn your head and look at them again.
At the exhibition with its 'Istanbul Contrast' collection which from an opposite angle Dice Kayek interprets the modern faces of this magnificent historical city of Istanbul, that is one of the world's most beautiful blends of past and present, presents the contrast of these values through 26 different designs, each garment symbolizing a different vision of Istanbul. In that context, the exhibition features silhouettes from the magical beauty of the Dolmabahçe Palace in a dress adorned with lace and the wrought iron of the Galata Bridge in a jacket entirely embroidered with metal scales. While "Dome", "Dove", "Turkish Delight", "Topkapı", "Tulip", "Haghia Sofia", "Caftan" and "Bosphorus" are few of the dresses we can encounter.























* Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.. / Click on the picture for bigger image..

Comments