Barbie: Bir Moda Masalı.. / Barbie: A Fashion Fairytale..

Şaka gibi ama bu sabah ablamla uykumuzu açmaya çalışırken ve bir yandan da televizyonda kanal karıştırırken Fox Tv’de Barbie’nin “Moda Masalı” veya internetteki adıyla “Barbie: Bir Peri Masalı” ama orijinal hâliyle “Barbie: A Fashion Fairytale” adlı animasyon filmiyle tesadüfen karşılaştık. Bugünün küçük kızları kadar kötü anlamda o pembe Barbie dünyasına batmamış olsam da ben de küçükken Barbie’leri severdik. Hiçbir zaman gerçek Barbie bebeğim olmadı ama benim de Fatoş’um vardı:) Onu her küçük kız gibi giydirmeyi, bayramlarda harçlıklarımla gidip yeni ciciler almasını çok severdik. Ve bu post’u yazarken de inanılmaz ama o günleri hala hatırladığımı şaşırarak anımsıyorum.
Diyeceğim o ki, bu geçmiş ve bugünün moda bağlantılı ilgim (tezim sayesinde) zaplamayı bırakıp ablamın da “tam senlik” tepkisiyle, yeğenim sağ olsun sonuna kadar her karesini izleyemesem de şöyle kafamda genel bir şablon oluşturacak kadarına baktığımı söyleyebilirim. Ve gerçekten çok keyifliydi yorumunu rahatlıkla yapabilirim. Giysiler çağcıl modaya oldukça uygun seçilmişti (ee doğal olarak:)). Ve konu da klasik bir, kapanmaya ramak kalmış bir moda evinin gençlerin sihriyle şahlanması olarak yer alması şeklindeydi. Ama keyifliydi. Bence modaya ilgisi olanlar keyifle, aylak bir 1 saat geçirmek için göz atabiliri rahatlıkla;)
In a leisure hour in front of the tv, I encountered the movie Barbie: A Fashion Fairytale and I can definitely say that I enjoyed it. I was not in the deepest mood of pink and Barbie stream in my childhood but I was one of the little girls who like Barbie dolls and dressing them. And now, as a person who has a background like that and a student who has a thesis related to fashion, I stopped and watched the movie. It has a cliché story about a almost bankrupt old fashion house which born from its ashes with the help of young group but on the hand it gives the plot in a cool way. And naturally the clothing is very up to date. So I can absolutely recommend to those whose fond of fashion and have some leisure hour;)







Görsel/Pictures: Barbie.com

Comments