iPhone'da fotoğraf çekmenin en yaratıcı yardımcıları 'foto' uygulamalar..


Şahsen bana her değişik foto gördüğümde ‘aaa bunu hangi app’le yaptın diye comment yollamaktan fenalık geldi. Ama sağ olsun sorduklarım da her zaman geri dönüp cevap verdi de bir sürü farklı uygulamaya sahip oldum. Şimdi sıra ben de. Belki size de yardımcı olur diye ben de size öncelikle ‘fotoğraf tasarımı’ konusunda kullandığım app’lerden bahsedeceğim. Bu arada unutmadan; hepsinin çok daha farklı ve birçok özelliği var ancak ben burada sadece benim için en önemli biricik niteliğinden bahsedeceğim;) tımam:)
My Sketch: çektiklerinizin kara kalem haline dönmesine yardımcı oluyor. Hem de saniyesinde..
Polamatic: Polaroid’in kendi lisanslı uygulaması. Fotoğrafların klasik şipşak Polaroid makineden çıkmış bir halde olabilmesine olanak tanıyor. Hem de altındaki beyaz şeridine yazı yazabiliyorsunuz. En keyiflisi de fotoğrafı dönüştürdükten sonra son haline, aynı nostaljik makinede kağıdı sallamak gibi iPhone’nunuzu shake ederek ulaşıyorsunuz;)
Panorama360: bulunduğunuz mekanın çoklu çekimlerini yan yana getirip 360 derecelik, duble balıkgözü objektif gibi full görüntüsünü almanızı sağlıyor. Denemeden pek anlaşılmıyor haklısınız ama kesinlikle yapıp görmelisiniz..
Pixlromatic: hani instragram’da bolca gördüğümüz, üzerinde güneş hüzmeleri, ışıklar-yıldızlar olan filtrelerin ve daha tonlarcasının olduğu app.
Red Stamp: fotoğraflarınızı süsleyip kartpostal yapmanızı ve harbiden actual olarak yollamanıza uygun hale getirmenize fırsat veren app.
Tweegram: Hani bazen instagram’da yazı yayınlamak istersiniz ya işte onu buraya yazıp uygun bir background.la match edip görsel haline getirerek yollamak-yayınlamak için bunu kullanıyoruz;)
Labelbox: fotoğrafların üzerine hazır şablonları içine yazınızı yazıp metin etiketleri halinde yapıştırmanızı sağlıyor.
FingerFocus: instangram.daki damlanın gelişmişi diyebiliriz. Parmağınızla işaretlediğiniz/karaladığınız yerleri focus yapıyor.
Vintage Cam: adı üstünde, fotoları eskimiş foto haline sokan filtreler sunuyor.
iBooth: o da adı üstünde; hani Amerikan filmlerinde aşıklar küçük bir fotoğraf kulübesine girer garip gurup 3 poz foto çektirir ve film şeridi gibi anında baskısını alır ya işte onu artık iPhone her an yapabiliriz;) sağ olsun app store.
TimerCam: süpper bi app. Normal dijital makinelerde hani pozu ayarlarsın, karede kendine yer ayırırsın, gider çek tuşuna basar belli bir saniye içinde görüntüye girersin ve makine kendi çeker ya işte bu app iPhone o tip bir makine haline getiriyor.. 5-10-15 sn. özelliğiyle süper faydalı;)
Diptic: pek tabii çoklu foto.ları tek bir kolajda birleştirme olanağı sunan popüler uygulama.
* Bir ayrıcana özellikli yer ayrılması gereken Camera+ var.. görüntünün çok daha kaliteli olmasını sağlayan, stabilizer özelliği ile titretme olayına minimize edip görüntü sabitlenince çekimi yapan, yine timer özelliğine sahip, normal iPhone kameranın en gıcık özelliği olan ekranı çimdikleyince çıkan zoomlama şeridinin hali hazırda ana ekranında göründüğü ve ekranı karelere bölüp Altın Oran uygulamana olanak tanıyan müthiş app.. its a ‘must’...

Comments