Ted... gelmiş geçmiş tüm R rated komedi filmlerini alt üst eden film..


işte hiçbir şeye ama hiçbir şeye önyargı ile yaklaşmamak gerektiğinin bana bir kanıtı daha: Ted.
Zira kendisinin konusuna dair hiçbir fikrim yoktu. İsminden, doğal olarak Teddy Bear alakalı olduğunu anlayıp bir uzaklaştım, afişi de görünce; tamam dedim bu birkaç sene önce (hoş 2002 imiş, yuh yani 11 sene önce, aaaa çok yaşlandım) yayınlanan Hugh Grant'ın About A Boy filmi gibidir dedim. Çocuk kalmış bir adam hikayesidir. Geyiktir, sabun köpüğüdür.
Ee afişe de doğru düzgün bakmamış bile, rating'i görecek.
Sen film tokat gibi bir film çıkmaz mı! Şoklara girdim, nerelere bakacağımı, kafamı nerelere vurup güleceğimi bilemedim. Meğer film ABD'de yılın en çok gelir getiren 12. filmi olmanın dışında yılın en kârlı R rated filmi ve 'tüm zamanların' en kârlı R rated komedi filmi olmamış mı!!!! şok şok...
hem de ne R rated.. o ayıcık deyip geçtiğimiz veletten ne küfürler çıkıyor, ne davranışlar sergileniyor. Tüm dinlere, beyazlara, zencilere, Amerikalılara, Amerikalı olmayanlara, kadınlara, erkeklere...  her şeye ama herrrrr şeye öyle böyle değil, baba baba laflar çarpıyor. Zaten kese kese bir hal olmuşlar. Kesilmiş yerlerini de nette yayınlamamazlık etmemişler. Kesilmemiş şekliyle de yayına vermişler o ayrı.
50 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film 550 milyon dolar hasılat elde etmiş.!!!
Hatta filmin pazarlama kampanyası, ünlü erkek markası Axe üzerinden yürütülmüş. Aşağıdaki linkte orijinal reklamını izleyebileceğiniz reklam filminin (When Harry Met Sally'e de selam çakılmış;) ) dışında da filmde açık ürün yerleştirmelere de yer verilmiş.
Böyle cesaretli markalara bayılıyorum. Zaten oldu molası çok cesur bir marka Axe. Birçok filmi yayından kaldırılacak, sansürlenecek kadar ileri giden. Ama tam filmini, tam karakterini bulmuş. Bulmuş olması ve böyle bir iş birliğine gitmeleri inanılmaz güzel bir şey.
Şükürler olsun ki şimdiden devamının çekileceği haberi gelmiş. Gösterildiği tarihte Türkiye'de gürültü çıkardı mı bilmiyorum ama çıkarmadıysa halt etmiş millet.
Özellikle ilk yarısı İNANILMAZ KOMİKKKKK.. bu arada belirtmeden geçemeyeceğim; en çok, kendisini sürekli promote ettiren market patronuna Ted'in dediği 'u have serious issues' olayına koptum resmen :) sürekli pot içmeleri mi desem, sürekli evde âlemler yapması mı desem, takım elbisesine dediği benzetme mi desem, market kasasında sarışına yaptığı gösteri mi desem.. bilemedim. En iyisi siz şöyle güzel bir günün 1.5 saatini kendinize ayırın, biranızı açın, mümkünse arkadaş grubunuzla, hele ki erkekseniz kesinlikle grup olarak izleyin derim. Kopacaksınız benden söylemesi :)

Comments

Popular Posts