Bardabas çocuk aktivite kutuları ister Türkçe ister İngilizce olarak her ay kapınızda..

Eylül ayı kutusuyla tanışğım ve hemen blogumda paylaşğım Bardabas ‘çocuk aktivite kutuları’nın meğer arkasında nasıl güzel bir hikâye varmış. Tanışmamızı takiben edindiğim yeni bilgileri bu ayda Bardabas’a blogumda zevkle yer vererek sizle paylaşmak istedim. Belki siz de Ekim kutusunun sürprizleriyle bu keyifli âleme dalarsınız ;)
Öncelikle Bardabas’ın yaratımının altında yatan düşünce şöyle: Benim gibi yeğenleri olanların ve sizler gibi çocukları olanların tecrübeyle bildikleri bir şey var ki o da, yeni çocukların her şeyi farklı. Ellerinde tabletler kendi dünyalarını yaratıyorlar. Bundan yakınsak da elden gelen pek de bir şey yok. Artık kağıtla kalemle onları masa başına oturtabilmek adeta imkansız. İşte tam bu ihtiyaçtan doğmuş Bardabas kutuları. “Fikir annesi” ise Saba Bener.
Bu bağlamda kısaca Bardabas; 2-10 yaş çocukları için geliştirilmiş bir aktivite kutusu. Her ay yeni bir başlık altında yeni bir kutu hazırlanıyor. Kutuda bu başlık altında toplanmış 6-7 aktivite var. Çocukların evde kolaylıkla yapabilecekleri etkinlikler. Boya kalem kağıt makas gibi el işi derslerinde kullanılan klasik malzemelerin dışında onları farklı malzemelerle de tanıştırıyoruz. Bazı aktiviteler iki boyutlu oluyor. Ama aralarından yapıp oyuncak olarak kullanabilecekleri aktiviteler de çıkıyor.
Daha önceki ilk Bardabas postumda da altını fosforlu fosforlu :) çizdiğim üzere; kutuların en dikkat çeken özelliklerinden biri de gerekli olan tüm malzemelerin kutuyla birlikte çıkıyor olması. Yani evde kağıt, kalem, karton, kumaş aramak zorunda kalmıyorsunuz. Her şey zaten kutunun içinde hazır.
Teyzelerin ve annelerin vaz geçilmez sorunsalı; kaliteli zaman geçirmek istiyorum ama nasıl? Öyle ki, çocuklar bizden vaktimizi ve aklımızı koyacağımız bir ilgi vakti bekliyorlar. Bardabas  kutuları işte bu noktada faydalı. Şimdi çocuğumla ne yapsam diyen büyüklerin kutuyu açıp bir aktivite seçmeleri yeterli. Hiçbir el maharetleri olmasa da açıklamaları takip edip verdiğimiz malzemeleri kullanarak güzel sonuçlara ulaşırlar.
Bardabas’ın bir diğer güzel yönü ise içimizdeki, çocukların içindeki yaratma hissini tatmin etmesi. Ben çöp adam bile çizemem yetişkinlerden çok duyduğumuz bir söz. Bu bize yerleştirilmiş olan bir inanç. Kimi çocuklar ufak yaşlardan sanata yatkın kimisi de değil olarak etiketleniyorlar. Oysa renklerle uğraşmak kesmek katlamak yapıştırmak herkesi mutlu eder. Burada amaç illa dünya çapında bir sanatçı olmak değil basit bir uğraşı ile bir sonuç ortaya koymak. İşte Bardabas kutuları çocuklara ben de yapabilirim hissini veriyor.
Son olarak belirtilecek olursa Bardabas kutuları; 13 senedir ailesiyle Moskova`da yaşayan ve Chelsea College of Art Güzel Sanatlar mezunu  olan Saba hanım sayesinde, Türkiye ve Rusya’da üç dilde Türkçe, Rusça ve İngilizce olarak çıkıyor. İki ülkede de her ay çıkan kutunun içeriği tamamen aynı. Sadece dil farklı. Özel günlerde o ülkeye özel aktiviteler de yer alıyor. Rusya’da yaşayan Türk çocuklarına Türkçe kutu giderken Türkiye’de yaşayan Rus çocukları da Rusça kutu alabiliyorlar. Türkiye ve Rusya gibi coğrafik olarak birbirine yakın ulaşımı ticaret kolaylıkları olan iki ülkede paralel çalışıyor olmak projeyi zenginleştiriyor; iki ülke arası malzeme akışı olduğu kadar fikir akışı da gerçekleşiyor.
Bardabas’ın yaratıcı ekibinde; sanatçı, psikolog, pedagog, sanat ve hikaye terapistleri yer alıyor ve her ay kutular bu ekip tarafından düşünülerek planlanıyor. Tüm kutular kendi atölyelerinde elle hazırlanıyor. İçine konulan tüm malzemeler de yine aynı ekip tarafından kesilip, hazırlanıp çocuklar için kutularına yerleştiriliyor.
Bardabas kutularına ulaşmak için internet adresinden sipariş verebileceği (www.bardabas.com) gibi 0212 999 98 18 - 0212 912 08 68 sipariş hattından da ulaşılabiliyor.
Kutuların fiyatları nedir? derseniz;
Bardabas’ı isterseniz 1 kutu alıp deneyebileceğiniz gibi abone de olabiliyorsunuz.
Öyle ki, kutulara abone olmak fiyat olarak daha avantajlı. Bir kutu aldığınızda fiyat 45 TL iken Yıllık abonelikte 35 TL`ye kadar iniyor. Ödemeler kredi kartı, havale olarak yapılabildiği gibi kapıda kutu geldiği zaman da gerçekleştirilebiliyor. Kargo ise ücretsiz.
Ne dersiniz? Bence bir kutudan çok daha fazlası, zira verdiğinden fazlasını kazandırıyor; hem bize hem çocuklara...

Comments