Adore / The Perfect Mothers..

Afişini beğenip, (her ne kadar çoğunlukla Adore adıyla anılsa da) The Perfect Mothers ismini görüp, kesin bunda bir hinlik var, yoksam olay! diyip tesadüfen izlediğim ve çok eğlendiğim bir film oldu :)
Zaten çocukları görür görmez, kadınların ilk cümlelerine kulak verdikten sonra, a-ha diyemeden edemiyor; ve kanımca, kendi alt benliğimizde de, çok normal-doğal bir yaklaşım, zira ilah gibiler demeden-düşünmeden edemiyorsunuz:) O düşünceler, ve kadınların tavrı da sizi kıkır kıkır güldürüyor.
Aslında teknik olarak hiçbir sorun olmayan bir ilişki çemberinin, sırf etik değerler, gelenek-görenekler bağlamında yargılandığı bir durum söz konusu. Hoş filmde pek bir yargılanma olamıyor :) ancak izleyici zihninde ağızları açık bıraktırıyor o kadar.
Çünkü, Avusturalya'nın olağanüstü bir bölgesinde, muhteşem, hayal gibi bir evde geçen filmde de bu durum, bence-kanımca 'cennetten bir köşede /  cennette yaşanan yasak aşk(lar)' olaraktan vuku buluyor izlenimini zihinlerde canlandırıyor. 4 mevsim güneş, tiril tiril yazlık elbiseler-giysiler, şehirde geçen birkaç saatlik rahat, stressiz iş saatlerinden sonra gelip, sadece sana özel bir plajda mavi sulara dalmak, kumsalda en yakın kız arkadaşınla keyif yapmak, dip dibe olan muhteşem evlerde yaşamak, hiçbir sorunun-sıkıntın olmaması, (hafiften yaşlanıyor olmaktan başka;)) olmadığı bir dünya-ütopya :)
Sene 2014, halen 60-70 yaşındaki erkeklerin gayet rahat bir şekilde, çekinmeden, kendilerinden 20-30 yaş küçük kadınları talep ettiği, arzu ettiği bir dünyada asla yargılanılmaması gereken bir arzu olsa da; işte tam bu noktada, yine kanımca, bence tam bir kadın, hatta filmdekiler gibi orta yaş, 40 yaş kadın filmi :)
Grupça izlenildiğinde kahkaha garantili, benden söylemesi ;)
Ve tabii ki bizde böyle bir film çevrilme, yayınlanma, hatta senaryosunun düşünülmesi ihtimali dahi sıfır bence :)) çok edepliyiz ya!

Comments

Popular Posts