Dear John..

Unutmadan söylemeliyim ki filmdeki Türkiye referansından ve sözde! çarşaflı kadın esprisinden hiç ama hiç hoşlanmadım, beni inanılmaz rahatsız etti, resmen irrite etti. Amerikan filmlerinde böyle, bilinç altı yapar gibi, hoş gibisi fazla, hissettirmeden insanların zihnine bir şeyler sokulması, konu biz olalım olmayalım beni inanılmaz sinir ediyor. Bunu da bu vesileyle söyleyeyim.
Bunun dışında ise film çok sıradan tipik, tam bir Amerikan askerini ve milliyetçiliğini yüceltme olayının üzerine serpiştirmiş, oldukça bayağı, bir aşk bile diyemeyeceğim sıradan bir ikili ilişki üzerine kurgulanmış. Her zamanki gibi Channing kurallarını uygulamış ve bir gıdım ileri geçmemiş. Öyle ki bu filmi de vakti zamanında görmüş ancak böyle bir film olduğunu tahmin ettiğim için izlemek istememiştim ve tahminimde yanılmadım. Tabii ki çocuk için izledim ve onu görmüş oldum!, karakter tam tipine oturmuş ancak film beni asla tatmin etmedi. Özellikle (artık sanırım dört film oldu) bu kadar filmden sonra uyguladığı kurallar beni çok sıkmaya başladı ve beşinciyi izler miyim şüpheli. Belki sadece belli bir süre geçtikten sonra bakabilirim o da sadece Channing için olur. Ancak film için kesinlikle kaçıp uzaklaşın derim!
Oysa ki film, son dönemdeki The Long Rider'ın da onun kitabından uyarlandığı adamın bir önceki kitabından. Zira adamın bütün kitapları uyarlanmış ve hep belli, bu tarz bir stilde, iyi hisset, geyik vakit geçir tarzında. Ancak bu sefer birçok fazla konu havada kalmış, tam uyarlama başarılı olamamış gibi geldi. Öyle ki bu havada kalmışlık, temelsizlik, nedeni belirsizlik içine girmemizi engelliyor ve eee neden oldu şimdi bu hissini yaratıp rahatsızlık veriyor. 

Popular Posts