The Big Short..

Evet anlamadığımız (eğer konunun ilgilisi değilseniz) birçok kelime ve mefhum var, evet bu durum bazılarına biraz fazla fazla geldiği için sıkıcı olarak da nitelendirilebilir ancak bence nasıl bir dünyada ve sistemin içerisinde yaşadığımızı görmek ve tabiri caizse gözümüzü açmamız için izlememiz ve izletmemiz gereken bir film.
Zaten biraz sabredip kelimeleri anlamlandırma takıntısından çıktığınız an o bilmediğiniz terimleri boş verip büyük resmi görmeye ve de filmden zevk almaya başlıyorsunuz.
Ayrıca benim için hep bu tip filmler ya da kitap vd. 'vay be amma zeki insanlar var şu dünyada' dedirtiyor, hayranlık uyandırıyor. Tabii öyle bir iq'ya sahip olmak da filmdeki gibi çok büyük bir sorumluluk getiriyor :( Zaten Brad Pitt'in canlandırdığı karakterin (evet o da oynuyor, bilmiyorsanız, benim gibi gözden kaçırdıysanız, cici bir sürpriz yapıyor, Garanti Bankası'nın eski genel müdürünün Ferrari’sini satması gibi bir yaşam süren Amerikan versiyonu gerçek hayattan bir kişi olarak); casino'da sarf ettiği ve resmen o kendimizi filmin ritmine kaptırıp heyecanlandığımız anda suratımıza kocaman bir tokat atarak altını çizdiği durum gibi :(
İzleyin a dostlar, 8 senede bu dünya nasıl toparlandı diye de düşünelim aa dostlar.. :/