45 Years..

Ve bunu da hemen söylemem gerekir ki adama çok ama çok sinirlendim, gıcık oldum, dövesim ve terk edesim geldi. Kesinlikle (hadi büyük konuşmayım ancak) kadın gibi davranmazdım, davranamazdım. İnanamadım kadına, nasıl o kadar sakin olduğuna!
SPOILER
Zaten filmin; son sahnesi itibariyle, kadının hafiften çark edecekmiş gibi görünen bir haliyle, tavrıyla bitmesi ve hafif muallakta sona ermesi kadının da sakinliğini koruyamayacağına delaletti, kanımca.
Bu arada hamilelik olayının, kelimenin tam anlamıyla görmezden gelinmesi, biraz saçma geldi. Yani bence en büyük olay, en büyütülecek, en büyütülebilecek olay oydu ancak yapmamışlar! Enteresan.
SPOILER END
Sakinlik deyince; film oldukça ama oldukça sakin, yavaş, sessiz, kendi halinde ilerliyor, onu da baştan söyleyeyim. Hani tam bir klişe olacak ancak festival filmi tadında.
Ama sevdim; çünkü kadın da, her ne kadar hoşlaşmasam da adam da çok iyi oynuyorlar. Zaten o kadar iyi oynamasalar adamdan o kadar haz etmemezlik yapmazdım ve kadına sempati duymazdım.
Bunun dışında ise adı üstünde, 45 yıl önce olan bir olay, bu kadar sene sonrasını etkileyebilir mi, etkilemeli mi diye size sürekli düşündürüyor, onu da diyeyim.
45 yıl öncesi için kızmayım diyosun, diyip diyip duruyosun ama ne zaman ki kadın o 'parfüm' cümlesini kuruyor, işte o kırılma noktan oluyor. Spoiler vermiyorum endişeye mahal yok, sadece sonuna doğru izleme ritminiz düşebilir ve kaçırabilirsiniz diye, dikkat çekmek adına yazdım ;)
Neyse siz bir izleyin, fikrinizi merak ediyorum ;)