Creed..

Evet karşımızda tam anlamıyla bir Rocky filmi var! Öyle ki, Rocky filmi denince aklımıza gelen tüm anahtar olaylar durumlar karakterler klişeler eksiksiz yer alıyor. Kurgu anlamında da tam sinema derslerinde gösterildiği şekilde kitabına uygun yerleştirilmiş bir şablon var. Girişi, gelişmesi, düğümü ve çözümüyle filim kusursuz bir şekilde başlıyor ve bitiyor.
Sıkıyor mu hayır sıkmıyor; klasik, eskiden kalma, sinema filmi tadından çok televizyon filmi tadında güzel bir hikaye seyrediyoruz. Ancak sanki biraz fazla uzunmuş gibi geldi bana yani iki buçuktan ziyade, 1,5 olmadı 2 saat sürse çok daha yerinde olurdu gibi hissettim. Ancak uzatılmasının sebebinin, kemikleşmiş Rocky hayran kitlesi olduğunu ve onun nazarında Silvester amcayı bol bol rahat rahat izlemek isteyen bir kitlenin memnun edilmeye çalışılması gayesi olduğunu düşünüyorum. Kendimin hayranlık beslediği kişiler maabında da, ben de olsam öyle isterdim. O yüzden de aynı şeyi hissedebileceğimi düşünerek onlara da hak veriyorum.
Sonuç itibari ile bu yılın Oscarlarında en iyi yardımcı erkek kategorisinde aday olduğu için kendisini yıllar sonra yeniden izlemek isterseniz, bir Rocky serisi hayranıysanız, ya da dediğim gibi eski film tadında bir Pazar gecesi film keyfi yaşamak isterseniz seyredebilirsiniz. Onun dışında ise fazla bir şey kaçıracağınızı düşünmüyorum!..