Waiting For Superman..

Normalde orijinal belgesel olayını çok severim, özellikle de ödül dönemlerinde aday olan, hatta aday adayı olanları mutlaka not eder, buldukça da kaçırmam. Zira dünyanın pek çok yerine dair hiç bilmediğim ve belki de hiçbir zaman tesadüf edip de öğrenemeyeceğim birçok olayı, durumu hep öğrenmişimdir. Ayrıca o belgeseli dahi heyecanlı mı heyecanlı bir filmi izler gibi sonuna değin izlettiren çekim ve tabii ki özellikle kurgu yeteneklerine her dafasında hayran kalmış, delice özenmiş, niye bizde olmaz diye hayıflanmışımdır.
Bu yapıma gelince ise kendimden utanarak söylüyorum ki haberim olmamıştı. Ve Hicran sayesinde öğrenip övgüsünü öğrendiğimden beri de liste başıma almıştım. Ona sonsuz teşekkürler ki sayesinde çok güzel bi belgesel daha arşivime eklendi. Sağolasın var olasın.. :*
Her ne kadar ABD özelindeki eğitim sistemini analiz edip yüzkarası durumları gözümüze çarpsa da bizim de ve pek çok ülkenin de aynı durumda olduğunu bilmemek mümkün değil. Öyle güzel anlatım teknikleriyle, hiç sıkmadan ve inanılmaz bilgilendirerek öylesine güzel tespitlerde bulunuluyor ki. Başta çocuğu olan tüm ebeveynlerin, sonra da dünya halinden haberdar olmak isteyenlerin mutlaka izlemesi gerek. Tabii gönül ister ki esas o işlerin başında olup elinde düzeltme gücü olanlar izleyip harekete geçsin ya orası ayrı!
Aklımda kalan istatistiklerin en çarpıcılarından biri; eğitim için para harcanmayan bölgelerde suç oranı artıp hapishaneler hınca hınç dolunca o hapishanelere harcanan para oraya harcanmayan eğitim parasının yüzlerce kat fazla olması idi! Çok acı hem de çok..
Bir de işin sebebini bilenlerin düzeltmek için uğraşırken, onlara yardım edebilecek olanlarca engellenmesi ve bile bile değişimin sağlanmaması için onların ellerini kollarını bağlayıp çaresiz kılmaları da çok mu çok koydu!
Ne diyim izleyin ve görün. Belki bi gün düzelir her şey. Ne diyim.. inşallah...

Popular Posts