The Young Pope..

Evet efendim, 10 bölümlük mini dizi ‘The Young Pope’u bitirmiş bulunmaktayım ve inanmazsınız ama bittiğine hayıflanmaktayım! Çünkü (Windows gibi :) ) sonradan açıldı, keyiflendi ve özellikle 8. bölümünde tepe noktasına erişti. Bana da kendini bayağı beğendirdi. O yüzden keşke devam etseydi diye üzdü, bitişiyle. Neden derseniz; bi kere gerçekten çok kaliteli bir yapım olmuş. Hoş zaten İtalya’da geçmesi ve İtalyanca konuşmalı sahneleriyle, benim için daha başta 10-0 başlamıştı ;) Ancak bütünsel olarak gerçekten iyi bir iş çıkarılmıştı. Yani en azından ben o kanaattayım. Oldukça zor bir konuyu (ve onla bağlantılı her bir tartışmalı mefhumu), oldukça gerçekçi bir şekilde ve çok yönlü olarak işlediğini düşünüyorum.
Tabii ki amcamız (Jude Law) ve diğer tüm amcalar, yengeler :) dehşet iyi oynamışlar, tüm karakterlerin hakkını vermişler. Karakter diyince, aman Yarabbi nasıl güzel ve farklı, pek çok karakter, o kadar iyi çizilmiş ki inanamadım. Ancak tabii ki Kardinal Viello beni mahvetti. Gebertti gülmekten. Bayıldımmmm kendisine. Öyle dehşet bir karakter ve ona öylesine cuk oturmuş bir oyuncu ve de oyunculuk olmuş ki beni aldı götürdü. O kadar beğendim ki, size sırf onun için izleyin önerisinde bulunabilirim. Esprileri, mimikleri, hareketleri, konuşması, İtalyancası, İngilizcesi veeee o Napoli taraftarlığı... geberdim geberdim. Yani resmen, böyle bir dizide, spin-off’u yapılabilecek kadar iyi bir karakter, hele ki kardinal çıkarmışlar ki inanamazsınız. Helal olsun vallahi. Yani gerçekten sırf onun üzerine bi dizi çekilse diye bekliyorum. O kadar beğendim :)
Sonuç olarak, 2014 yapımı La Grande Bellaza filmini, her ne kadar bir İtalyan yapımı olsa da beğenmemiş biri olarak, o filmin yönetmeninin bu dizisine biraz mesafeli yaklaştıydım. Ancak görsel olarak kendi karakterini, bu sefer çok ama çok daha iyi yansıttığı bir film olarak, konu ve işleniş anlamında da çok daha iyi bir yapımla karşılaştığımı, bu açıdan da şaşırtıp mutlu ettiğini itiraf etmem gerek. O yüzden bu tip mevzulardan hoşlaşmayanlardan değilseniz, kaliteli bir mini dizi için iyi bir seçim diyebilirim ;)
Meraklısına: Dizinin bitiş sahnesindeki zoom out (Venedik'ten uzaydan dünya görüntüsüne değin) müthişti. İnanılmazdı. Hiç olmadı ona bakın diye ekliyorum ;)

Comments