Three Billboards Outside Ebbing, Missouri…

Sanırım herkesin bu sene ‘evet evet en iyi filmi bu alır’ dediği filmi izlemiş bulunmaktayım. E peki sence de öyle mi derseniz, cevabım: evet olabilir, yani alırsa üzülmem. Sadece aklım The Shape of Water’da kalır ;) şeklinde olur :) Şu an için favorim o ancak Three Billboards Outside Ebbing, Missouri de kesinlikle kötü bir film değil. Hatta The Shape of Water için söylenen ‘aman efendim orda da yönetmen amca, Oscar’ı alabilsin diye tüm anahtar detaylara yer vermiş’ eleştirisini esas bu film için yapabilirim. Çünkü Amerika’nın eleştirilen tüm yönlerine sıra sıra yer verilmiş, hepsi bir çuvala konunca da fazla olmuş gibi geldi bana. En azından beni rahatsız etti. Zira tam zencilere olan şiddetten dem vurulurken, kadına şiddete, oradan kelimesel ayrımcılığa, oradan polislere, oradan sistem eleştirisine, oradan eşcinselliğe, hazır oradayken eşcinsel şiddete-ayrımcılığa-gizli eşcinselliğe, hop oradan ailevi mevzulara, yalnızlığa, ebeveyn ve yalnız ebeveyn olmanın zorluklarına, ergenlerin durumlarına, orta yaş krizlerine, hastalıklara, diğer her bir türlü ayrımcılığa.... ayyy say say bitmez. Sanırım değinmediği hiçbir mevzu kalmamış! Dolayısıyla bu durum biraz fazla gelse de konunun işlenişi az biraz değişik geldi.
SPOILER
Ancak her bir dövülmede, zenci şerifin bizi rahatlatan, katarsise erdiren edimine sevinsek de son kertede kasıp kasıp rahatlayamamıza çok sinir oldum. İçimde kaldı. Hoş yapılmak istenen de o olduğu için bir diyemedim ama yapacak bir şey yok. Bir de reklamcımızın iyilikseverliği çok hızlı ve zorlama geldi. O kadar da ermiş olamaz yani! Manyağın da bir mektupla ve reklamcının affedişi ile hemencecik değişmesi çok inandırıcı gelmedi.
SPOILER BİTTİ
Sonuç itibariyle siz yine de bir bakın, öyle veya böyle ödül alma ihtimali yüksek ve çokça konuşulacak bir film. En azından görmüş olursunuz. Bir de o koskoca Amerikanyanın! hiç de öyle büyük! olmadığını bir kere daha izleyin derim ;)
Meraklısına: 2017 Oscar Adayları.. (4 Mart 2018 tarihinde belirlenecek olan)

Comments