Scientific Healing Affirmations / Paramahansa Yogananda..

Öncelikle söylemem gerekir ki yazarın biyografisi, okunması gereken ilk 10 kişisel gelişim kitaplarından biri arasında yer alıyor. Ve kitap o bidicik boyunu kat ve kat aşan bir seviyede yer alıyor.
Her şeyi, az öz bir şekilde şak ve pat diye önünüze koyuveriyor. Tabii anlayana.
Bu kadar kolay görünen olayların, pratiğe geçirilmesinin bu kadar zor olmasına çok üzülüyor ve kendime çok ama çok hayıflanıyorum.
Kitap, her türlü hastalığın, fiziksel hastalıkların hepsinin tedavisinin kişinin zihninde bittiğini; bunu yapmak için de nasıl hareket edilmesi gerektiğini, bir kez daha, bizlere anlatıyor.
Beni en ve ilk çarpan ifadesi, kendine inandıran tanımlaması; 'nasıl ki biliyorsunuz bazen insanlar o kadar çok üzülür, o kadar büyük bir şok yaşar ki o an birden bire hastalanıverir, o zaman neden insanların zihinlerinde öyle bir an, öylesine etkin bir yoğunluk yaratırlarsa var olan bir hastalığın iyileşeceğine inanılamıyor?!'. (yoğun dikkatin iyileştirici gücü).
Sağlıkla ilgili verdiği mantralar çok güzel ancak çoğu, Hristiyanlık bağlantılı olduğu için kişinin kendine göre ayarlaması gerekiyor. Hoş zaten herkesin kendine uygun mantrayı seçmesini salık veriyor.
Kitap, cep kitabı boyunda, ve benim gibi eminim sizin de pek çok yerin altını çizeceği nitelikte. Her böyle kitap için geçerli olduğu gibi bunun da tekrar tekrar sürekli bakılıp kendimize hatırlatılması gereken bir niteliği var. O yüzden boyutu da bu anlamda çok pratik.
Ablacığım sayesinde okuduğum bu kitabı ben de şiddetle tavsiye ediyorum.
Her baba kişisel gelişim, spiritüel yayın ve tasavvuf eseri gibi birbiriyle ne kadar uyuşan, hatta birebir aynı şeyleri söylediklerini görünce insan bir kez daha şoke oluyor, yumruk yemişe dönüyor.

Comments